El TERMCAT publica el diccionari de neurociencia

 

 

S’ha presentat a l’Auditori de La Pedrera coincidint amb l’Any de la
Neurociència 2012.
L’obra s’ha fet amb la col·laboració de l’Obra Social de CatalunyaCaixa,
la Xarxa Vives d’Universitats i el Departament de Salut de la Generalitat
de Catalunya.
El Diccionari de neurociència recull i defineix prop de 2.000 termes en català amb els equivalents corresponents en castellà i anglès; per exemple, cabdell neurofibril·lar, dopamina, funció visuoespacial, lateralització, llindar d’excitabilitat, model de Hodgkin-Huxley, neurona mirall o simultagnòsia.

El diccionari ha estat elaborat per un equip d’experts de diverses universitats, entre els quals destaquen Antoni Valero, autor principal, i Xavier Navarro i Josep Reig, autors especialistes i coordinadors científics de l’obra.

El TERMCAT ha assumit la direcció global del projecte, amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i el suport de l’Obra Social de CatalunyaCaixa i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Durant l’acte de presentació, que ha reunit més de 200 assistents, Rosa Colomer, directora del TERMCAT, ha destacat el valor pràctic i simbòlic del diccionari, dedicat a una disciplina d’avantguarda generadora de nous termes que s’han estudiat amb profunditat i s’han fixat en català.

Josep Reig i Xavier Navarro, coordinadors científics de l’obra, han parlat de la transversalitat i l’ampli abast de la neurociència, i del complex treball en equip que ha fet possible que l’obra hagi vist la llum.

Per la seva banda, Salvador Garcia, director de l’Àrea de Coneixement de l’Obra Social de CatalunyaCaixa, ha remarcat el suport de la institució a aquesta important iniciativa en l’Any de la Neurociència.

També han intervingut en l’acte Francesc Sancho, secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut; Xavier Solà, secretari general del Departament de Cultura, i Jordi Montaña, president de la Xarxa Vives d`Universitats

L’obra ha estat editada en paper i també es pot consultar en línia a la col·lecció
Diccionaris en Línia, al web del TERMCAT

(http://www.termcat.cat/ca/
Diccionaris_En_Linia/140/Presentacio/).
Més informació a:  www.termcat.cat.
Font: http://www.termcat.cat/ca/Actualitat/Noticies/257/

 

Anuncios

Acerca de rferrar

Lic. en Psicología, psicoterapeuta, experta en psicología de Internet y Ciberpsicología. Interesada en el cambio de paradigma que la neurociencia plantea a los profesionales psi.-
Esta entrada fue publicada en neurociencia, noticias y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s