2012 Any de la Neurociencia : Als origens de la ment humana

 

Quan parlem de la naturalesa humana, acostumem a definir-la a partir de trets i conductes que neixen de la nostra ment: el llenguatge, les emocions, la capacitat de creació, les conductes altruistes i de col·laboració, l’autoconsciència…

Tanmateix, encara sabem ben poc de com aquestes qualitats s’han pogut desenvolupar fins a convertir-se en allò que ens caracteritza com a espècie. Més enllà del dualisme ment/cervell que va establir la ciència moderna occidental, influïda per la divisió cristiana entre l’ànima i el cos, avui sabem que totes dues coses són gairebé inseparables.

Fins al punt que, actualment, alguns científics i filòsofs afirmen que la ment humana, amb totes les seves capacitats, és fruit d’una evolució biològica i respon als mateixos criteris adaptatius que altres aspectes de la vida. Què sabem, doncs, d’allò que realment ens fa humans? Què succeeix en la nostra ment/cervell quan som capaços de parlar, crear i emocionar-nos?

Els debats, organitzats conjuntament per B·Debate i el CCCB i emmarcats en la celebració de l’Any de la Neurociència, acostaran als darrers avenços en la recerca neurocientífica i les conseqüències que se’n deriven en la concepció d’allò que ens defineix com a éssers humans. Els debats tindran un caràcter pluridisciplinari i aproparan les visions que se sostenen des dels àmbits científic i humanístic.

Veieu els ponents i moderadors participants i el programa del cicle de debats.

Dates: 21, 22 i 29 de maig, 5 i 11 de juny de 2012

Lloc: CCCB.  c/ Montalegre, 5. Barcelona

Entrada: 3€ per sessió. Menors de 25 anys i jubilats, reduïda: 2,5€. Amics del CCCB, aturats i menors de 16 anys: gratuïta. Venda anticipada a les taquilles del CCCB i Teleantrada (902 101 212 i www.teleantrada.com)

Hi haurà servei de traducció simultània al català.

Fuente: http://www.bdebate.org/debat/als-origens-de-la-ment-humana

_______________________________________________________

Excelente ciclo organizado por Biocat en adhesión al Año de la neurociencia en España en donde estarán presentes algunos de los ponentes que han participado en el ciclo “Neurociencia para psicólogos”y en donde se tratarán algunos temas que también hemos abordado como neuroética o la naturaleza de la mente .-

By : Raquel Ferrari

Anuncios

Acerca de rferrar

Lic. en Psicología, psicoterapeuta, experta en psicología de Internet y Ciberpsicología. Interesada en el cambio de paradigma que la neurociencia plantea a los profesionales psi.-
Esta entrada fue publicada en jornadas, neurociencia y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s